вівторок, 22 лютого 2011 р.

Жива серед живих.

   
       "Коли б треба було окреслити творчість Лесі Українки одним словом, - писав Максим Рильський,  - то найвідповідніше слово було б - боротьба". З'явившись на рубежі двох століть і двох епох, ця творчість стала однією з вершин української літератури. 

      Ім'я поетеси овіяне всенародною любов'ю. Це була людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування. Її талант виявився у багатьох різновидах літературної праці - поезії, драматургії, прозі, літературній критиці і публіцистиці, перекладацькій роботі і фольклористиці.
         Лариса  Петрівна  Косач  (Леся  Українка)  народилася  25  лютого  1871р.  в    Новоград-Волинському в  інтелігентній родині. Мати - письменниця Олена Пчілка, батько - юрист, громадський і культурний діяч. Вони багато зробили для розвитку здібностей обдарованої доньки, дбали про її гуманітарну освіту. "...Мені легко було вийти на літературний шлях, бо я з літератської родини походжу...",  - стверджувала сама поетеса.
   Творчість письменниці належить до тієї прогресивної спадщини минулого, яка для кожного нового покоління відкривається новими духовними скарбами, живе у віках, безконечно розвивається, даруячи людям мудрість, мужність і красу.
    Днями ми відзначаємо 140 річчя з дня народження Лесі Українки. З цієї нагоди в бібліотеці було переглянуто книги на тему "Як я люблю оці години праці...", де присутні ознайомились з біографією та творчістю поетеси.
  
 
                               

2 коментарі:

Тетянка сказав...

Мені дуже подобається творчість Лесі Українки. Я знайома з багатьма її творами і збірками.

bibliomist сказав...

Доброго дня,

Сподобався дизайн і кольорова гама Вашого блогу, опитування, яке проводите щодо цілей використання бібліотеки.

Радила б також додати "хмаринку тегів", за допомогою якої буде легше шукати дописи, а також розділ "останні коментарі" (http://om222.blogspot.com/, http://bibliote4nyj-autoban.blogspot.com/).

Успіхів!

Експерт конкурсу блогів програми Бібліоміст