четвер, 31 січня 2013 р.

Ми любимо казки читати та гарно їх розповідати

 
     На базі школи другий рік успішно функціонує й сприяє розкриттю дитячих талантів і творчих здібностей молодших школярів ляльковий театр .Організатором і керівником гуртка є Бура Людмила Олексіївна, яка не тільки залучає школярів до сценічного мистецтва, а також є й класним керівником третього класу,  учні якого активно задіяні в роботі лялькового театру.
    
 

От і в цьому році вони поставили лялькові вистави «Як звірята лікують книгу» та "Дотримуйся правил" . Глядачами були учні 1,2 та 4 класів. Вони з захопленням дивилися на наукових героїв, а «артисти» цікаво грали свої ролі.
Зміст вистав дуже веселий і повчальний. Так в виставі "Як звірята лікують книгу" бешкетний хлопчик погано поводився з книгою, не беріг її, не шанував і книга втекла від нього. Які пригоди з нею «траплялися», учні бачили у виставі. «Хвора» книга зустрічається з лісовими героями, які її дуже налякалися і не впізнали. Вони повели її у Книжкову лікарню, де добрий лікар Айболить вилікував бідну книгу.
 
І тут, уже новеньку і «здорову» книгу знову побачив нечемний хлопчик і попросив її повернути до нього, бо йому стало без книги стало дуже сумно і скучно. Але книга нізащо не нре захотіла повернутися до свого господаря. Вона заявила, що поки він не запам’ятає правила поводження з книгою, вона до нього не повернеться. І книга вустами "акторів" звертається до всіх присутніх у залі виголошує правила користування бібліотекою і книгами. Тільки це звучить не нав’язливо, в ігровій формі. В кінці діти аплодували, відповідали на запитання, які задавали лісові звірі, сміялися. Вистава всім сподобалась.
Діти  через лялькову виставу і її героїв старалися донести любов до книги. Бо книга і читання книги не тільки розвивають і вчать дитину, але будять у маленькій людині найрізноманітніші творчі здібності і розвивають творчу уяву і фантазію.








 
 
 





 

Немає коментарів: