суботу, 9 березня 2013 р.

"Віршів віночок від Тараса"

        Тарас Шевченко!... Це ім’я дорогоціною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури.
        Тарас Шевченко - символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.
      Його безсмертне ім’я і неповторні твори ось уже скільки років живуть у серцях народу, в його мріях і сподіваннях, пробуджуючи щирі й благородні почуття. Можливо, Тарас Григорович саме та людина, з якої кожен повинен брати приклад. У ці дні по всій Україні проходять заходи до Шевченківської річниці, присвячені його великому творчому шляху та неоціненному доробку Великого Кобзаря.
     Так і в бібліотеці с.Міжлісся пройшла поетична година "Віршів віночок від Тараса", на  яку запрошено було учнів 2 - 4класів, їх батьків та вчителів.
 
 
 

     Окрасою поетичної години стала поезія Т.Г.Шевченка у виконанні учнів школи. Щирими оплесками глядачі нагородили виконавців.
     Під час заходу була представлена книжкова виставка «Коли Шевченків портрет вишиваю, ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття. І голос твій нам душі окриля встає в новій красі, забувши лихоліття, твоя, Тарасе, звільнена земля" та презентація "Життя і творчість Т.Г.Шевченка". Завідуюча бібліотеки с.Міжлісся Патерок Л.М. ознайомила присутніх з новими виданнями про славного поета .
    Присутні відкрили для себе багато цікавого про Шевченка - художника, його картини та офорти, про тих, кому вони були присвячені. Розповідь ведучих супроводжувалась показом репродукцій художніх робіт Т.Г.Шевченка . Вірші невмирущого поета майстерно декламували учні  2-Б, 3-Б, 6-Б та 8-Б класів.
    В кінці заходу усіх учасників було нагороджено Подяками за активну участь у поетичній годині.








































Немає коментарів: