вівторок, 15 квітня 2014 р.

"Намалюю свою писанку"

    В школі пройшло свято Писанки  «Намалюю писанку», яке мало на меті ознайомити всіх учасників свята з історією виникнення писанок, технологією її виконання, із звичаями, обрядами, пов'язаними з писанками.
Символічно, що писанка органічно пов’язана і просто невід’ємна саме від свята Великодня – одного із найвизначніших народних свят, яке впродовж багатьох тисячоліть займає на території України серед календарних свят одне з найпочесніших місць.

        Українські писанки - це шедеври мініатюрного живопису, у яких народ виявив свій мистецький хист, свою здатність до творчого осмислення, художнього узагальнення навколишнього світу.
       Писанка – це маленьке диво, створене руками її творця. Її дарували на знак перемир’я, побажання здоров’я, краси, сили, врожаю.
       Учні 1- 4 класів нашої школи взяли активну участь у підготовці та створенні цього свята. Вони із завзятістю та щиром бажанням продемонстрували свою майстерність у заході.
      В рамках свята пройшов майстер-клас з писанкарства під час якого всі учасники дійства  творили писанки.  Допомагали їм у цьому вчителі Житнюк Т.М., Слободян Л.Л., Місюрко В.В., Бура Л.О., Федюк Л.Л. та сільський бібліотекар.
      По завершенню майстер-класу кожен його учасник тримав у своїх руках власне творіння-писанку-оберіг і щедро вірив у те, що вона обов'язково принесе родині взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоровя і добробут і Великоднє свято.






 



























Немає коментарів: