вівторок, 15 грудня 2015 р.

"За чашкою чаю"


        Елегантно пити чай світ навчили китайці. Саме у Китаї зародилися традиції проведення чайних церемоній. Напій обов’язково повинен бути щойно приготовленим, адже “свіжозаварений чай – бальзам, чай залишений на ніч – змія”. 
       Чаювання – один з чисельних засобів досягнення внутрішньої гармонії, пошуку свого місця в житті. 
    У Міжліссянській сільській бібліотеці розпочався тиждень чаю. В перший день на бібліо-чаювання завітали учні 1-Б класу з вчителем Місюрко В.Д. Завідуюча бібліотекою  Патерок Л.М. розповіла про чай та познайомила з мистецтвом заварювання його, розповіла про чайну церемонію у Китаї, Японії, Росії, Англії, Індії та інших країнах та показала презентацію "Смачне чаювання".



    Чаювання з самоваром нагадує нам про часи наших бабусь, коли за столом збиралися великі сім'ї. Користуються самоваром і пам'ятають традиції такого чаювання зараз одиниці. Але участь у самоварному чаюванні допомагає зняти  напругу, яка переслідує і відчути атмосферу затишку і спокою.
Чай і самовар були символами достатку, вміння заварювати чай – мірою жіночої господарності і майстерності. За чаєм мирилися, за чаєм укладали найкращі угоди, навколо самовара .
Учасники церемонії насолодилися довершеним смаком чаю та отримали приємні емоції і заряд гарного настрою, а ще переглянули мультфільм "Муха-цокотуха".





















Немає коментарів: