четвер, 27 квітня 2017 р.

Районний семінар для працівників сільських публічних бібліотек




        На базі районної бібліотеки відбувся семінар «Бібліотечно-інформаційна, просвітницька, дозвіллєва діяльність публічної бібліотеки: формати організації» для працівників сільських та селищної публічних бібліотек Барського району.
Розглядалось питання діяльності публічних бібліотек як соціокультурних центрів, надавалась консультація методиста Людмили Власової щодо ролі і функції загальнодоступної бібліотеки у соціокультурному розвитку, здійснювався обмін досвідом по організації дозвіллєвої діяльності бібліотеки (спікер – бібліотекар з с. Лука-Барська Ніна Лисак), з правового виховання у бібліотеці (бібліотекар з с. Грабівці Сергій Фрецюк), по співпраці вчителя і бібліотекаря як запоруки дієвого результату у формуванні творчої особистості (бібліотекар с. Міжлісся Людмила Патерок), з національно-патріотичного виховання користувачів (працівники бібліотек Поповецької сільської ради Олена Мазур і Олена Кузик).


Завідувач Балчанської сільської бібліотеки Галина Пальонко та бібліотекар з с. Верхівка Альона Войтова провели майстер-клас з надання електронних послуг у бібліотеці, а провідний бібліограф районної бібліотеки Світлана Філіпова та бібліотекар з с. Гармаки Оксана Безпрозвана виступили по темі „Інформаційно-бібліографічний сервіс у сільській бібліотеці.  Бібліотечно-інформаційне обслуговування та бібліографічні уроки”.                                                              
Міні-тренінг «Культурний багаж» на предмет того, як своє хобі поєднати з роботою бібліотеки провели завідувач районної бібліотеки для дітей Людмила Мірчук спільно з бібліотекарем Комаровецької сільської бібліотеки Тамарою Вакуловською.
Цікавою родзинкою методичного заходу стала презентація сайту „БараБука” – простору української дитячої книги з рецензіями, оглядами, аналізом і науковими статтями про твори і сучасних авторів  www.barabooka.com.ua




Немає коментарів: