суботу, 6 липня 2019 р.

Ой, на Івана та й на Купала!




7 липня в селі Міжлісся відбулося святкування давнього слов’янського свята Івана Купала. На святкове дійство зібралося чимало жителів та гостей села. Святковий настрій дарували всім учасники свята, а особливо дітки які розповідали вірші, співали пісень та брали участь в конкурсах та купальських розвагах.
Театралізоване дійство готували наші місцеві артисти - діти, які ретельно готувалися до свята, шили костюми, ставили танці, оформляли сцену під чуйним керівництвом Домінішина В’ячеслава, завідувача будинком культури та Патерок Людмили, завідувачки бібліотекою. В кращих українських традиціях дівчата плели віночки і просили дозвіл у Водяника спустити їх на воду. Дівчата з хлопцями водили хоровод біля головних персонажів свята Купала та Марени, а потім палало багаття і Купала і Марена відправилися до ватри.


Темно – синє небо та мерехтливі зірки на ньому показували пізню пору, проте молодь додому не поспішала. Для них свято продовжувалося, а ми дорослі радіємо, що з призначенням на посаду завідувача будинку культури В’ячеслава Домінішина, наше гарне село наче проснулося від довгої «сплячки». Мешканці села мають нагоду зустрічатися, спілкуватися, поспівати, потанцювати... В’ячеслав Миколайович подбав про кожного: старшим застелені лавочки, молодшим – танцювальний майданчик без ямок... Репертуар був для різних вікових категорій, тому до танку йшли всі охочі танцювати.
Нарешті, у нас хтось дбає про дозвілля молоді!!!























































Немає коментарів: