суботу, 10 грудня 2011 р.

Щедрий добротою

   УКАЗОМ Президента України № 1093/2011за вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурний розвиток України, багаторічну сумлінну працю Олег Ігорович Меркалн нагороджений ювілейною медаллю "20 років Незалежності України". Серед двадцяти жителів нашої області він був відзначений цією нагородою у зв'язку з 20-ю річницею референдуму про незалежність.

     НАЙВИЩА наука життя - мудрість, а найвища мудрість - бути добрим. Завжди на землі користувалися повагою люди, готові прийти на допомогу, терпимі, щедрі, добрі. Потреба в доброті - повсякчасна. Навіть тоді, коли немає біди, навіть там, де "гори спокійні і твердь земна не хитається під ногами". Бути добрим нелегко. Треба менше говорити про добро, а просто його робити.

   ...  Олег Ігорович Меркалн керівник сільськогосподарського підприємства "Міжлісся", чинить свої благодійні справи мовчки, не афішуючи їх. Він не лише мудрий керівник і дбайливий господар, а й людина , яка з дитинства навчилася долати перешкоди, працювати, любити землю, допомагати іншим. Людина, якій небайдуже майбутнє нашої країни, а майбутнє - це наші діти, тому і піклується про них.
    Скільки років Олег Ігорович керує господарством - стільки років міжліссянська філія Вонашівської школи перебуває під його беспосередньою опікою. Завдяки наданій допомозі школа набула вигляду, що відповідає її справжньому статусу. З його допомогою перекрито приміщення школи, зроблено внутрішній ремонт шкільного коридору, а територію обгороджено дерев'яним парканом. Завдяки щирості й благодійності цієї людини шкільна кухня має електронагрівач води, що пришвидшує приготування сніданків для школярів. Кожного літа вихованці шкільного оздоровчого табору мають змогу досхочу поласувати смачними ягодами - полуницями з полів ТОВ "Міжлісся". Не залишено поза увагою і педагогічних працівників нашої школи: для повноцінної методичної роботи було виділено кошти для проведення передплати періодичної преси.
    З кожним роком перелік справ О.І.Меркална продовжується і збільшується. Маючи безліч своїх власних турбот, він піклується за інших, допомагає, спішить робити добро, тримається з гідністю за будь-яких обставин, і при цьому не чекає віддачі. Тож хай не міліє Ваша рука милосердя, хай віддані людям тепло і душевна доброта обов'язково повернуться до Вас.
   Такі слова написала  в районній газеті "Подільський край" учениця 9-Б класу Войнашівської ЗОШ Бунько Марина.
     Хочемо добавити , що Олег Ігорович  допомагає не лише нашій школі, а й сільському будинку культури, бібліотеці, дитячому садочку, фельдшерсько-акушерському пункту, церкві та просто жителям села. Усім він старається допомогти по мірі своїх можливостей.
   

 

Немає коментарів: