пʼятницю, 24 березня 2017 р.

Перлини сучасної української поезії


Поезія... Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність.  Це коли ти летиш рядками і наповнюєшся енергетикою слова, отримуючи естетичну насолоду.  Коли хочеться перечитувати, знаходити щось нове. Поезія - це сум, чарівність, музика, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти. І чим частіше -  тим краще. Тоді людина буде духовно вищою і красивішою.
З нагоди Всесвітнього дня поезії Міжліссянський сільський бібліотекар Патерок Л.М. з вихователем групи продовженого дня Ткачук І.В. провели в школі  поетичний калейдоскоп "Перлини сучасної української поезії", присвячений 190 річчю Л. Глібова. Учасниками заходу стали учні 1-4 класів з учителями Слободян Л.Л., Місюрко В.Д., Бурою Л.О. та Житнюк Т.М.
Під час заходу бібліотекар та Ткачук І.В. провели дітей по життєвих стежках байкаря, учні 1-Б класу ознайомили з крилатими висловами Л.Глібова та розповіли вірш "Веснянка"; а учні  2-Б класу розповіли вірш "Сон" та прочитали акровірші поета-байкаря. Учні 3-Б класу з майстерністю відтворили байки "Хлопчик і гадюка", "Лисиця й осел", "На току", "Орачі й муха", "Дві бочки" та "Чиж та голуб"; учні 4-Б класу розіграли байки "Ластівка й шуліка", "Лисиця й виноград" та "Вовк і кіт".  Усі показали героїв яскраво та виразно.
Ще під час заходу діти мали можливість переглянути презентацію "Леонід Глібов -відомий український поет і байкар". Діти співали Веснянки та на завершення калейдоскопу "Пісню на добро".





























Немає коментарів: