четвер, 26 квітня 2018 р.

Відкрили меморіальну дошку випускнику школи, Герою АТО Олександру Штейку

   

   Сьогодні, 26 квітня, у Войнашівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся урочистий мітинг з нагоди вшанування пам’яті та відкриття меморіальної дошки випускнику школи, бійцю АТО – Штейку Олександру Борисовичу.

У мітингу взяли участь, окрім учнівського та педагогічного колективу школи, рідні, друзі, військові побратими Олександра Штейка, представники влади району, місцевого самоврядування, жителі села.
Він обіцяв вернутися, бо не міг не піти. Та доля розсудила інакше…


Народився Олександр Штейко 14 лютого 1971 року в с.Балки Барського району Вінницької області. З 1986 року навчався у Войнашівській середній школі, яку закінчив у 1988 році. Після школи пішов на службу в Хабаровський військово-морський флот. Після закінчення служби на флоті навчався в торговельному технікумі. Далі довгий час працював у Барському райавтодорі.
Події, що відбулися в нашій країні в 2014 році, не залишили байдужим Олександра Борисовича. Як істинний патріот, він не міг залишитися осторонь того, що відбувається на Сході нашої держави, і з серпня 2014 року виконував військовий обов’язок в зоні проведення АТО, а саме в 72-й окремій гвардійській механізованій бригаді, де був командиром БМП і мав позивний «Батерейка».
У 2015 році отримав контузію очей і повернувся додому для реабілітації. Відновивши сили, Олександр Борисович знову повернувся на Схід. 19 листопада 2016 року отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.
26 квітня 2017 року поблизу Верхньоторецька Донецької області під час обстрілу Олександр Штейко загинув від кулі снайпера. Того ж року, 11 жовтня, старший сержант Олександр Борисович Штейко нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІ ступеня.
Тобі я дякую, герою, за майбутнє,
тобі вклоняюся я низько й до землі, 
бо тільки твої незліченні муки 
припинять війни. Дякую тобі!

Пам’ять загиблого вшанували хвилиною мовчання, запаливши свічки та поклавши квіти. Право відкрити меморіальну дошку було надано матері загиблого - Гвоздецькій Лідії Іллівні та військовим побратимам. Освячення меморіальної дошки провів настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Олександр.









































Немає коментарів: