пʼятницю, 24 серпня 2018 р.

Фестиваль BARLAND.




Світлина від Підслухано на Вінниччині.


У Барі відсвяткували День Незалежності України. На центральній площі м.Бара відбулося яскраве і колоритне свято з нагоди 27-ої річниці незалежності України - фестиваль BARLAND.
Кожен, хто завітав цього дня на центральну площу міста, мав можливість побувати на ярмарку майстрів HANDMADE, в арт-майстернях з різних напрямків народної та сучасної творчості «Мистецький вернісаж», ознайомитися з виставкою картин, експонатами предметно-документальної виставки із зони АТО «На лінії вогню», сфотографуватися на фоні креативних фотозон чи біля живих скульптур, взяти участь у розіграші лотереї. Малечі теж було надзвичайно цікаво, адже для неї була проведена весела дитяча шоу-програма, а ще працювали різноманітні дитячі атракціони.


Перед початком святкового концерту талантів Барського району до барчан та гостей міста з вітальним словом з нагоди Дня Незалежності України звернулися голова райдержадміністрації Володимир Саволюк, голова районної ради Михайло Піддубний, секретар міської ради Віктор Подуфалов.
Голова райдержадміністрації Володимир Саволюк зокрема зазначив, що чимало випробувань випало на долю України. Але, на його переконання, український народ подолає всі негаразди і впевнено крокуватиме обраним європейським шляхом розвитку.
За мир в нашій державі, за її краще, світле майбутнє вознесли до Господа спільну молитву разом зі священиками різних конфесій усі присутні на центральній площі, долучившись до синхронної всесвітньої молитви за Україну.
Цього дня учасники фестивалю могли насолодитися виступами самодіяльних талантів району. Чудові концертні номери подарували барчанам заслужений артист України Станіслав Городинський та співак і композитор Ігор Юрковський.
А ще у Барі було встановлено новий національний рекорд в номінації «Кулінарне мистецтво» - «Найбільша карта України з дерунів».
 Світлина від Барська районна державна адміністрація.
     Загалом на "смачну" мапу країни, а заодно і креативне привітання держави з днем народження витратили понад вісім тисяч дерунів. Їх смажили господині із сіл Барського району, які працюють у галузі культури, це зокрема працівники сільських будинків культури і бібліотекарі. Кожен по 100 одиниць.
«Вважаю, що сьогодні у місті Бар найоригінальніше привітання країни з Днем Незалежності. Сьогодні викладена карта із 8030 дерунів. Це стало національним рекордом. З дерунами у нас багато рекордів, але такого креативного це не було. Раніше була найбільша гора з дерунів, найбільша кількість, найшвидше приготування цих смаколиків. Розміри карти 320 на 440 метри», - розповіла Лана Ветрова.

Світлина від Барська районна державна адміністрація.
Світлина від Барська районна державна адміністрація.
Світлина від Барська районна державна адміністрація.

Світлина від Людмили Патерок.

Світлина від Людмили Патерок.

Немає коментарів: