середу, 22 листопада 2023 р.

Пам'ять немає історії в часі

Сьогодні для учнів 2-Б класу було проведено бесіду "Пам'ять немає історії в часі", проведену завідуючою бібліотеки Патерок .Л., директором будинку культури Домінішиною Л., вчителем Бурою Л.О. та вихователем групи продовженого дня Федюк Л.

Другокласники відкрили для себе важливу сторінку історії – період голодомору 1932-1933 років. На нашій бесіді ми зосередились на тому, як ці події вплинули на життя людей, особливо дітей. Розповіли про те, як важко було отримати достатньо їжі та як суворою була тоді життя для багатьох родин.
Звертаючись до маленьких сердець, ми намагалися зрозуміти почуття дітей, які пережили голод. Розповіли їм про те, як важко було знайти їжу, і як це вплинуло на їхні сім'ї. Запитали у дітей, як вони вважають, що вони самі відчули б, перебуваючи в такій ситуації. Розповіли їм про символи голодомору та діти вирізали маленьких ангелів.
Завершили нашу бесіду наголошенням на важливості пам'яті про минуле та підтримки один одного. Спробували передати учням ідею, що розуміння історії допомагає нам стати милосерднішими та більш розуміючими людьми. Такі розмови важливі, навіть для таких малих сердець, щоб вони розуміли важливість солідарності та поділилися пам'яттю про трагедії минулого.
























 

Немає коментарів: