неділю, 7 липня 2013 р.

Свято Івана Купала

     Івана Купала - дуже давнє свято. З днем Івана Купали народ пов'язував свої уявлення про неймовірні багатства природи. Люди чекали не тільки на багатий врожай, але і ще більшої щедрості - успіху в пошуках захованих скарбів. Так народжувалося багато легенд. Найпоширеніша з них оповідає про те, що в день Івана Купали багато рослин набувають особливої цілющої сили. Чільне місце посідала папороть, яка в цю ніч, нібито, квітне чудовим вогненним кольором, указуючи на заритий у цьому місці скарб. Це свято по праву вважається найвеселішим у молоді. В ніч Івана Купали розпалюють величезне вогнище, полум'я для якого добувають тільки стародавнім способом - тертям дерева об дерево. Як тільки воно розгорається, хлопці і дівчата, взявшись за руки, починають через нього стрибати. Після веселих хороводів і танців молодь відправляється купатися.
      Так і в с.Міжлісся біля будинку культури 7 липня відбулося святкування Івана Купала, яке здавна вважається святом молоді і кохання. Магічні дійства відбувались під керівництвом  працівників  будинку культури Матвійчук Лесі, Мельник Валентини та учасників художньої самодіяльності. Урочисто-концертна частина відбулась у центрі села. Перед жителями виступали місцеві аматори та творчі колективи. Юнаки та дівчата водили хороводи навколо купальського дерева, брали участь у різноманітних іграх, конкурсах.
 


        Відбулось театралізоване дійство, під час якого громадян розважали Водяний , русалка та відьми. Не залишились байдужими жителі після виступів чортів та циганок.
         Продовження святкування Купальської ночі відбувалося на березі  річки Рів , де і було  народне гуляння.  Однак головна особливість цієї ночі -багаття, вогонь який очищує від усього лихого. Було споруджено одне велике вогнице. Дівчата пускали на воду вінки . Купальське дійство закінчилося молодіжною дискотекою.
 





                                                          









                                       Переможниця конкурсу "Віночків" Кравенська Г.
                                                                Присутні Івани та Іванки




                                                               Вітання імениників
                                                                   Конкурси



                                                                             
                                                             Маленькі співачки




                                                                      Задоволені жителі

Міжліссянські циганочки

Немає коментарів: