середу, 6 липня 2016 р.

Переможці в 13-ому обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад

Загалом же на розгляд конкурсної комісії, на засіданнях якої Володимир Саволюк, як депутат обласної Ради, також був присутній, громади Вінниччини подали 710 проектів. Тому визначити найкращих було дуже нелегко.

Наприкінці минулого місяця члени Конкурсної ради 13-го обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад завершили роботу по визначенню переможців конкурсу. Найбільше їх – по 16 - у Барському та Тростянецькому районах. У Калинівському - 14, Крижопільскому – 13, Тульчинському, Шаргородському та Ямпільскому - 12, Жмеринському – 10. У решті районів виграно менше десяти проектів.

Всього ж переможцями стали 216 громад. Загальний бюджет проектів, що вибороли перемогу, складає 13 млн. 656 тис грн. Виділення коштів буде проходити у три етапи. Кошти з першого траншу – 6 млн. грн. - отримають  85 проектів, які набрали найбільшу кількість балів – від 85 до 100.  Другий транш у сумі 4 млн. грн. буде виплачено після 15 липня, коли пройде позачергова сесія обласної Ради. І за третім траншем, який складає 3 млн. 656 тис. грн., громади отримають кошти у серпні-вересні.

Щодо проектів громад нашого району, то, як зазначив голова райдержадміністрації, на їхню реалізацію з Фонду конкурсу буде виділено понад 1 млн.грн.



Найбільше проектів – 8 – виграли сільські громади району. Зокрема, Войнашівська (2 проекти), Копайгородська, Верхівська, Гаївська, Терешківська, Підлісноялтушківська та Ялтушківська (по 1 проекту).

Від районної ради перемогу здобули 5 проектів, від міської ради – 3.

Про всі ці проекти Володимир Саволюк докладно поінформував журналістів:

«Під час розгляду проектів члени Конкурсної ради звертали увагу на низку важливих питань, зокрема на розміри співфінансування, передбачені громадами. У цій позиції проекти Войнашівської сільської ради щодо реконструкції системи опалення в амбулаторії ЗПСМ селища Бар "Тепла амбулаторія - запорука комфортного лікування" та  поліпшення матеріально-технічної бази будинку культури  с.Міжлісся "Культура - це нерозривна єдність традицій та інновацій"  набрали найбільше балів.

Немає коментарів: