четвер, 29 вересня 2016 р.

День бібліотек



Очільники району та міста привітали з професійним святом працівників бібліотечних закладів
29 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, керівники району та міста привітали працівників бібліотечних закладів Барського краю з професійним святом.
Відкрила святкове зібрання, яке відбулося в районній бібліотеці, директор цього закладу, заслужений працівник культури України Любов Кирилюк.
«Вже вкотре в нашій державі відзначається Всеукраїнський день бібліотек, що свідчить про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства, про важливість праці бібліотекарів. Адже від того, наскільки творчо працюватимуть бібліотечні працівники, наскільки вміло презентуватимуть свої книгозбірні, створюючи належні умови для отримання читачами необхідної їм інформації, великою мірою залежить духовний, інтелектуальний розвиток суспільства», - зазначила Любов Кирилюк.
Директор районної книгозбірні наголосила, що працівники бібліотечних закладів району, попри існуючі проблеми, прагнуть впроваджувати інноваційні форми роботи з читачами, розширювати перелік бібліотечних послуг.
Вона висловила щиру вдячність очільникам району та міста за розуміння і постійну дієву підтримку бібліотечної громади нашого краю.


Любов Кирилюк також запропонувала присутнім вшанувати хвилиною мовчання загиблих Героїв АТО. Адже завдяки мужності та патріотизму українських воїнів, які боронять східні кордони нашої держави від агресора, ми маємо можливість жити і працювати під мирним небом.
Далі до вітального слова були запрошені очільники району Володимир Саволюк і Михайло Піддубний, міський голова Артур Цицюрський, в.о. начальника відділу культури Петро Бучковський.
Вітаючи працівників бібліотечних закладів нашого краю з професійним святом, голова райдержадміністрації Володимир Саволюк зазначив:
«Професія бібліотекаря багато в чому споріднена з професією вчителя. Адже працівники книгозбірень – це порадники на шляху до вершини знань та мудрості, збирачі духовних скарбів.
Тому дуже хочеться, щоб бібліотечні заклади району працювали на високому культурно-просвітницькому рівні. Щоб зайшовши до бібліотеки, можна було почерпнути багато цікавої і цінної інформації, зокрема і щодо історії рідного краю.
На сьогодні органи місцевого самоврядування мають необхідний фінансовий ресурс, аби підставити сільським книгозбірням плече допомоги у розв’язанні нагальних питань. Від вас же, шановні бібліотекарі, потрібні ініціатива та постійний творчий пошук. Ваші заклади повинні стати своєрідними центрами розвитку громад.
Гарний приклад в цьому вже не один рік подає районна бібліотека, де завдяки мудрому і вмілому керівництву директора Любові Кирилюк, наполегливості та активності всього колективу реалізовано чимало важливих проектів, спрямованих не лише на поліпшення матеріально-технічного забезпечення, розширення бібліотечних послуг книгозбірні, а й на розвиток громадянського суспільства району, навчання та залучення територіальних громад до участі в різноманітних конкурсах та грантових програмах.
Тож щиро зичу вам, шановні бібліотекарі, натхнення і вагомих успіхів у роботі, здоров’я, миру, злагоди та щастя у родинах. Нехай Господь допомагає нам у всіх починаннях на благо нашого району, задля розквіту Української держави!».
На святковому зібранні кращим бібліотекарям району за вагомі здобутки у праці та з нагоди професійного свята були вручені Почесні грамоти обласної та районної влади, подяки відділу культури райдержадміністрації. На обласному рівні був відзначений і колектив районної бібліотеки. Отримали працівники головної книгозбірні району подарунки і від міської влади. Бібліотекарі нашої громади Никитюк В.В. та Патерок Л.М. отримали подяки від районного відділу культури.
До речі, Барська книгозбірня утворилась на початку ХХ століття, з 1922 року за рішенням місцевої влади мала статус міської. В роки Другої світової війни бібліотечний фонд був майже знищений. Нове ядро книг почало формуватися з 1946 року, з якого і йде відлік другого, скажемо так, народження Барської бібліотеки.















Немає коментарів: