середу, 12 грудня 2018 р.

"Ой на Андрія, та й на вечорниці"



      
 З давніх-давен Україна славиться традиційними святами й обрядами. Кожен, хто сповнений любові до української спадщини, повертається до надбань свого народу. Одним із великих зимових свят, яке відзначають українці 13 грудня, є свято Андрія Первозванного. Так і учні 4-Б класу провели свято «Ой на Андрія, та й на вечорниці» для учнів початкової школи та своїх батьків..


Педагоги: Федюк Л.Л. (господиня свята), Місюрко В.Д. (режисер-постановник), Чорна Н.В (музичний керівник) відповідально поставилися до підготовки святкування, зуміли організувати четвертокласників: дівчата таємничо ворожили, ліпили вареники та пиріжки, хлопці  жартували, змагалися в народній грі «Калита».
 На вечорницях діти  співали народних пісень, виконували танці . Кожен присутній на святі мав змогу хоч на мить поринути у казковий світ давніх обрядів, відчути атмосферу загадковості.
В цей день  усі  отримали  велике задоволення та насолоду від Андріївських вечорниць, адже у нас була єдина мета –  продовжувати традиції наших предків, збагачувати позитивними емоціями і враженнями дитячі душі, сприяти вихованню любові до нашої  Батьківщини.



Немає коментарів: