суботу, 18 лютого 2023 р.

Ангели памяті


У світі з 18 по 20 лютого триває Всесвітня тиха акція #Ангели_памяті» для вшанування Героїв Небесної Сотні. Щороку українці у всьому світі створюють тисячі витинанок із білого паперу. Вони символізують загиблих за Україну і «спільну болючу пам’ять та віру в перемогу світла над темрявою».

Так учні 2-Б класу з вчителем Федюк Л. Л. та 4-Б класу з вчителем Місюрко В. Д. спільно з директором будинку культури Домінішиною Л. та завідуючою бібліотеки Патерок Л.виготовили паперових ангелів та доєдналися до цієї акції. Вони розвішали їх на кущі. Заспівали гімн України та Ой у лузі червона калина. Після чого подивилися патріотичні мультфільми у бібліотеці.
Нагадаємо, що 20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Ця дата є найтрагічнішою в історії Революції Гідності, адже саме в цей день 2014 року внаслідок репресій і розстрілів силовиками у Києві загинуло найбільше активістів (48). Усього Героями Небесної Сотні стали 107 загиблих. Серед них – троє людей із Вінниці та області: Максим Шимко, Валерій Брезденюк та Леонід Полянський.













 

Немає коментарів: