пʼятницю, 27 жовтня 2023 р.

Розвиток спроможності бібліотек - Хабів цифрової освіти



26-27 жовтня 2023 року працівники Вінницька ОУНБ ім. В. Отамановського завідувачка сектором Регіональний тренінговий центр Марина Семик та головний методист науково-методичного відділу Тетяна Кристофорова,а також завідуюча Міжліссянської сільської бібліотеки Барської громади - Людмила Патерок долучились до підсумкової зустрічі за проєктом "Розвиток спроможності бібліотек - Хабів цифрової освіти".
День перший - відвідали Наукову-технічну бібліотеку ім. І. Сікорського та обговорили досягнення та майбутні плани, результати та виклики під час реалізації проєкту.

Подія стала логічним завершенням дворічного етапу співпраці наших організацій у промоції цифрових послуг державного рівня, щоб зробити їх доступними для кожного українця.
Зустріч відбувалася у змішаному форматі: наживо у Бібліотека КПІ / KPI Library та онлайн на платформі Zoom.
Учасниками події були експерти Української бібліотечної асоціації, тренери Регіональних тренінгових центрів для бібліотекарів, а також координатори Хабів цифрової освіти з різних областей України, а також ті, хто цікавиться організацією роботи Хаба.
Важливою подією зустрічі стало оголошення кращих Хабів цифрової освіти, які були визначені за результатами моніторингу. Враховувалися такі критерії, як тривалість годин роботи на тиждень, перелік послуг, активність координаторів та історії успіхів користувачів, які стали можливими завдяки проходженню навчання у Хабі.
Переможцями стали 5 бібліотек, які отримали в подарунок планшети Lenovo:
1. Бібліотека села Міжлісся Вінницької області. Координатор Хаба – Патерок Людмила Миколаївна.
2. Дитяча бібліотека–філія КЗ «Публічна бібліотека» Рожищенської міської ради Волинської області. Координатор Хаба – Панасюк Тетяна Леонтіївна.
3. Публічна бібліотека з філіями Бердичівської міської територіальної громади Житомирської області. Координатор Хаба – Сафронова Вікторія Миколаївна.
4. Диканська публічна бібліотека Полтавської області. Координатор Хаба – Гальченко Тетяна Анатоліївна.
5. Бібліотека–філія №3 Рівненської Центральної бібліотечної системи. Координатор Хаба – Жарська Жанна Володимирівна.
Вітаємо переможців і вдячні всім, хто долучився до проєкту та підтримав наші зусилля у покращенні цифрової освіти в Україні. Бібліотеки – це важливі креативні простори, де кожен знайде можливість розвивати свої навички та розширювати свій кругозір. 📖🌐
Другий день - відвідали публічну бібліотеку ім. Лесі Українки та центральну районну бібліотеку ім. Г. Сковороди Солом'янського району м. Києва, де фахівці бібліотек України ділились досвідом роботи Хабів цифрової освіти та перспективами їх розвитку.

Проєкт впроваджується Українська бібліотечна асоціація/Ukrainian Library Association Українською бібліотечною асоціацією/Ukrainian Library Association за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», який UNDP Ukraine / ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції.
















 
















Немає коментарів: