Елегантно пити чай світ
навчили китайці. Саме у Китаї зародилися традиції проведення чайних церемоній.
Напій обов’язково повинен бути щойно приготовленим, адже “свіжозаварений чай –
бальзам, чай залишений на ніч – змія”.
Чаювання – один з чисельних засобів досягнення внутрішньої гармонії, пошуку свого місця в житті.
У Міжліссянській сільській бібліотеці розпочався тиждень чаю. В перший день на бібліо-чаювання завітали учні 1-Б класу з вчителем Місюрко В.Д. Завідуюча бібліотекою Патерок Л.М. розповіла про чай та познайомила з мистецтвом заварювання його, розповіла про чайну церемонію у Китаї, Японії, Росії, Англії, Індії та інших країнах та показала презентацію "Смачне чаювання".
Чаювання – один з чисельних засобів досягнення внутрішньої гармонії, пошуку свого місця в житті.
У Міжліссянській сільській бібліотеці розпочався тиждень чаю. В перший день на бібліо-чаювання завітали учні 1-Б класу з вчителем Місюрко В.Д. Завідуюча бібліотекою Патерок Л.М. розповіла про чай та познайомила з мистецтвом заварювання його, розповіла про чайну церемонію у Китаї, Японії, Росії, Англії, Індії та інших країнах та показала презентацію "Смачне чаювання".
Чаювання з
самоваром нагадує нам про часи наших бабусь, коли за столом збиралися великі
сім'ї. Користуються самоваром і пам'ятають традиції такого чаювання зараз
одиниці. Але участь у самоварному чаюванні допомагає зняти напругу, яка переслідує і відчути атмосферу
затишку і спокою.
Чай і самовар були символами достатку, вміння заварювати чай
– мірою жіночої господарності і майстерності. За чаєм мирилися, за чаєм
укладали найкращі угоди, навколо самовара .
Учасники церемонії насолодилися довершеним смаком чаю та отримали приємні емоції і заряд гарного настрою, а ще переглянули мультфільм "Муха-цокотуха".
Учасники церемонії насолодилися довершеним смаком чаю та отримали приємні емоції і заряд гарного настрою, а ще переглянули мультфільм "Муха-цокотуха".
Немає коментарів:
Дописати коментар