четвер, 13 жовтня 2022 р.

Тієї слави козацької повік не забудеш


14 жовтня вписане в календар української історії як День святої Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День захисника та захисниць України.
В цей нелегкий час для України, згадуємо козаків – відважних і мужніх захисників, які в далекому минулому стояли на сторожі української державності. Покровителькою козацтва вважалася Пресвята Богородиця, до заступництва якої зверталися козаки. Тому сьогоднішніх воїнів, захисників України з великою шаною вітають 14 жовтня, за героїзм, мужність, жертовність, відданість своїй державі, своєму народу.

Захист Вітчизни від тих, хто загрожує територіальній цілісності країни – свята справа. Вона вимагає від людей сміливості, честі та відваги, величезної самопожертви і самовіддачі. Воєнні події початку 2014 року змусили переглянути ставлення українського суспільства до захисту Вітчизни. Сьогоднішні воїни захищають незалежність нашої держави, вони носять почесне звання захисника України, вони уособлюють всі етапи розвитку нашого славетного війська: це ті,хто вів смертельний двобій з фашизмом, брав участь у так званих локальних воєнних конфліктах, учасники Революції Гідності, добровольці та військові. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Це бійці, що зі зброєю в руках знаходяться на сході України, волонтери, і просто пересічні громадяни захисники неньки – України. Ми всі пишаємося ними. Низький усім уклін за мужність.
До Дня українського козацтва, Дня захисника та захисниць України в бібліотеці підібрано книги на виставці "Тієї слави козацької повік не забудеш".
Представлена література висвітлює боротьбу українських козаків; героїв народних повстань; героїв Другої світової війни; безсмертних героїв Майдану; сучасних воїнів, які захищають кордони України на сході.
Це все боротьба за незалежність України, за волю і свободу нашої держави, нашого народу. Запрошую відвідати бібліотеку і ознайомитись з представленою виставкою.






 

Немає коментарів: