суботу, 6 травня 2023 р.

Пам’ять серця, пам'ять сивини, пам'ять тих, хто не прийшов з війни

Друга світова війна стала найбільш кривавою та жорстокою в історії людства. Для України та українського народу Друга світова є особливо болісною. Війна, яка пройшла крізь життя кожної української родини, є вагомою складовою історичної пам'яті нашого суспільства.
Істрія України періоду Другої світової війни посідає чільне місце у вітчизняній історичній науці. Останніми десятиліттями в Україні виник цілий історіографічний пласт, пов'язаний з темою Другої світової. Створені у різних жанрах видання, наукові дослідження, спогади та збірки усної історії, художні й публіцистичні твори, складають величезний масив літератури в якому розкрито безліч нових документів, подій, фактів та зафіксовано тисячі й тисячі імен відомих і маловідомих героїв-учасників війни і тих хто пережив її в окупації, тилу та концтаборах.

Увесь цей масив переріс у своєрідне історіографічне джерело, що віддзеркалює процес осмислення теми Другої світової війни у загальносвітовому та українському вимірах.
Міжліссянська сільська бібліотека пропонує відвідати книжкову виставку " Пам’ять серця, пам'ять сивини, пам'ять тих, хто не прийшов з війни" : до Дня пам’яті та примирення та до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.




 

Немає коментарів: